<p>Rob Smetsers en Corine van Holstein vormen samen de drijvende kracht achter de lokale versie van de Week van de Loopbaan. FOTO: Bert Jansen.</p>

Rob Smetsers en Corine van Holstein vormen samen de drijvende kracht achter de lokale versie van de Week van de Loopbaan. FOTO: Bert Jansen.

(Foto:Bert Jansen)

Gratis loopbaanspreekuren in de bieb

Van maandag 14 tot en met vrijdag 19 september vindt de Week van de Loopbaan plaats. In Bibliotheek Veldhoven zitten dan 5 loopbaanadviseurs klaar om gratis advies te geven.

VELDHOVEN - De landelijke editie van 2019 is een groot succes geweest. 325 loopbaanprofessionals hebben toen hun deuren geopend. Een record dat mogelijk dit jaar wordt gebroken. Aan de bibliotheek zal het niet liggen. Is er vorig jaar slechts één loopbaanadviseur aanwezig geweest, deze editie van de Week van de Loop maakt een 5-tal zijn opwachting.

Volgeboekt

Rob Smetsers is adviseur Sociaal Domein en Activiteitenprogrammeur bij de bibliotheek. “Vorig jaar deden we voor het eerst mee aan de Week van de Loopbaan. Onze deelname kwam voort uit ons project Kennismakers. Daarbij biedt Bibliotheek Veldhoven een podium aan mensen die over hun vakgebied of passie hun expertise komen delen. Dat deden ook enkele loopbaanadviseurs. Vorig jaar begonnen we in de Week van de Loopbaan met Annemieke Scharloo. Die sessies waren in een mum van tijd volgeboekt. Gedurende 3 dagdelen van elk 4 uur voerde ze zo’n 20 gesprekken van een half uur. Ik dacht toen: wat zou het mooi zijn als er in 2020 meer adviseurs meedoen zodat mensen elke dag van de week hier terechtkunnen. En dat is ons gelukt. Voor zover ik weet is er in de regio geen plek waar dat kan.”

Juiste keuze

Carin van Holstein heeft met Werkze! al jaren een eigen bedrijf. “We doen aan instroom van personeel door uitzenden, werving en selectie. We bieden doorstroom in de vorm van loopbaanbegeleiding en jobcoaching en de uitstroom geven we vorm met outplacement. Samen gaan we op zoek naar een nieuwe baan. Door het stellen van de juiste vragen helpen we met het maken van de juiste keuze.”

Gratis advies

Vorig jaar wilde de Veldhovense al in de bibliotheek deelnemen aan de Week van de Loopbaan. Maar het programma was al naar de drukker. Dit jaar is ze wel van de partij, samen met haar collega Joyce Waterreus. Ook Annemieke Scharloo, Daniëlle Bax en Nicole Braakman nemen aan deze editie deel. 5 dagen lang geven ze gratis advies aan werkenden, werkzoekenden en werkgevers.
Van Holstein: “Mensen zonder baan zijn zeker welkom. Zij krijgen tips en advies over bijvoorbeeld hoe ze zich beter kunnen presenteren en tips voor het vinden van een passende baan. Tot de doelgroep behoren ook mensen die vastlopen in hun huidige werk en de volgende stap in hun loopbaan niet kunnen maken.”

Drempel verlagen

Is een half uurtje aan loopbaanadvies niet wat kort? Van Holstein: “Het half uur is om te kijken of je de klik hebt met de loopbaanbegeleider. De bibliotheek verlaagt de drempel om na te denken over je loopbaan. Ga je met plezier naar je werk en ga je met plezier weer naar huis?”

'Door
het stellen
van de
juiste vragen
helpen we
met het maken
van
de juiste keuze'

'Wat zou het mooi zijn als er in 2020 meer adviseurs meedoen zodat mensen elke dag van de week hier terechtkunnen. En dat is ons gelukt. Voor zover ik weet is er in de regio geen plek waar dat kan.'

Ad Adriaans.

Gratis spreekuur

Belangstellenden die gebruik willen maken van het gratis loopbaanspreekuur, kunnen zich aanmelden via de website van de bibliotheek. Ze kunnen er terecht op diverse data en tijdstippen. Inmiddels hebben zich al enkele tientallen gegadigden gemeld.

'Mensen
zonder baan
zijn
zeker welkom!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden