Giften kunnen gestort worden op  RABOBANK-rekening van de BOVAK: NL17 RABO 0383 3327 88. O.v.v.: Gift Joffrey Bierens. FOTO: Bert Jansen.
Giften kunnen gestort worden op RABOBANK-rekening van de BOVAK: NL17 RABO 0383 3327 88. O.v.v.: Gift Joffrey Bierens. FOTO: Bert Jansen.

‘De kosten bedragen zo’n 75.000 euro’

Maatschappelijk

Van de redactie

In de nacht van donderdag 9 november is de oliebollenkraam van Joffrey Bierens door brandstichting vernietigd. Geld voor een nieuwe kraam heeft hij niet, daarom is een crowdfunding gestart om hem weer op weg te helpen.

VELDHOVEN - Hoeveel pech kan iemand hebben. In een jaar tijd heeft Joffrey Bierens niet alleen zijn kraam in rook op zien gaan, een jaar geleden is ook zijn vader Ad Bierens vermoord. Zowel Joffrey Bierens als zijn vader zijn bekenden in het oliebollenbakken en die hoedanigheid actief op de kermissen in de regio. Het gezin van Kelly van Benthem uit Veldhoven is goed vrienden van Joffrey. Vanuit die vriendschap vraagt zij aan iedereen die het kan missen een bijdrage voor de crowdfunding die is gestart. 

Verontrustend telefoontje 

Vorige winter wordt Ad Bierens, vader van Joffrey, op een afschuwelijke manier om het leven gebracht. Dit komt als een enorme klap binnen bij hem en zijn familie. Tot de dag van vandaag lopen daar nog steeds zaken voor en zet de familie alles op alles om Ad te verdedigen en te steunen in de zaak, “ook al is hij hier niet meer bij ons”. Dit heeft heel wat geld gekost. “Na een jaar lang bedreigt te worden, mishandeling en treiterijen leek alles een beetje de goede kant op te gaan. Op 1 november zijn ze weer open kunnen gaan op de winterplaats in Tilburg.” 

In één klap

Tot aan die fatale nacht van donderdag 9 november kon Joffrey Bieren weer klanten verwelkomen. Maar... “Rond 02:00 kreeg Joffrey namelijk een telefoontje. Dat hij naar Tilburg moest gaan komen, maar geen haast, er valt niets meer aan te redden. Tegen de tijd dat hij aankwam was de kraam al tot de grond afgebrand.”
Zijn levenswerk, zijn laatste aankoop van wat hij met zijn vader heeft gekocht, is in één klap weg. “Wij als familie en vrienden schrokken hier enorm van. Diezelfde ochtend hebben wij bedacht om een crowdfunding op te starten voor Joffrey en zijn gezin. Dit is meteen uitgevoerd en diezelfde middag heeft de kermisbond, BOVAK, het gelijk overgenomen. Nu willen wij dit op zoveel mogelijk platformen delen zodat dit een groot bereik krijgt.”
Op Facebook, Instagram en TikTok zijn al heel veel berichten gezien van klanten die hem kennen van de kermis waar hij al jaren komt met de gebakkraam of de vliegtuigmolen.

Flyeren

Door op vaste routes flyers uit te delen met een QR-code van gofundme, kunnen mensen geld doneren. Deze code wordt ook op de socials gedeeld. “Ons doel is om een nieuwe wagen voor Joffrey aan te schaffen. De kosten bedragen zo’n 75.000 euro voor de wagen, het ombouwen en het in gebruik stellen. We hopen dat Joffrey medio mei alweer van start gaat, weer lekker kan gaan bakken.” 

Meer info via: https://gofund.me/dde3af01

Doneren 

Meer info via https://gofund.me/dde3af01

RABOBANK rekeningnummer van de BOVAK is

NL17 RABO 0383 3327 88

Onder vermelding van: Gift Joffrey Bierens

In 1 jaar tijd
zijn vader
verloren
én de kraam

‘De kosten bedragen zo’n 75.000 euro’

Afbeelding