“Het Nijlandhuis is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen.”  Meer info: p.litjes@dagelijks-leven.nl. FOTO: Dagelijks Leven.
“Het Nijlandhuis is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen.” Meer info: p.litjes@dagelijks-leven.nl. FOTO: Dagelijks Leven.

Open huis van Het Nijlandhuis

Maatschappelijk

Het Nijlandhuis in Veldhoven opent vrijdag 24 november officieel de deuren. Deze nieuwe woonzorglocatie biedt straks een fijne woonplek voor mensen met dementie. De opening wordt diezelfde dag gevierd met een open huis. Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen tussen 13.30 en 16.00 uur een kijkje nemen in het nieuwe pand aan De Sitterlaan. 

VELDHOVEN - Het Nijlandhuis is de 91e locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven, die gespecialiseerde 24-uurs dementiezorg biedt. “In kleinschalige setting, met maximaal 22 bewoners”, vertelt locatiemanager Petra Litjes.
“Elke bewoner heeft een eigen studio. Deze kunnen ze met meubels en spullen van thuis inrichten. Ook zijn er 2 gezellig ingerichte woonkamers en organiseert de activiteitenbegeleider van alles in de activiteitenruimte. Die zijn trouwens nooit verplicht, hoor! Wie zijn wij om te bepalen hoe onze bewoners hun dag indelen?” De ruime tuin die rondom het hele huis is aangelegd, maakt het plaatje echt af, vertelt Petra trots. “Ik kan niet wachten daar met de bewoners heerlijk in het zonnetje te zitten of een rondje door de tuin te wandelen.”
Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen op vrijdag 24 november een kijkje komen nemen in Het Nijlandhuis. Tussen 13.30 en 16.00 uur is er open huis aan De Sitterlaan 30 in Veldhoven.

Open huis van Het Nijlandhuis