Obesitas... Wat houden de behandelmogelijkheden in en wie komen hiervoor in aanmerking? FOTO: PixaBay.
Obesitas... Wat houden de behandelmogelijkheden in en wie komen hiervoor in aanmerking? FOTO: PixaBay.

Informatiebijeenkomst over obesitas

Gezondheid

Het obesitascentrum van Máxima MC verzorgt woensdag 28 februari van 18.30 tot 19.30 uur een informatiebijeenkomst. Niet op locatie Veldhoven, maar op locatie Eindhoven. Tijdens deze avond informeert het team de bezoekers over de behandelmogelijkheden bij ernstig overgewicht.

VELDHOVEN/EINDHOVEN - Tijdens de informatiebijeenkomst geeft het team van het obesitascentrum duidelijke uitleg over de verschillende behandelingen bij obesitas: wat houden de behandelmogelijkheden in en wie komen hiervoor in aanmerking?
Aan bod komen de gecombineerde leefstijlinterventie, eventuele behandeling met medicijnen buiten het ziekenhuis (zoals Saxenda) en het behandeltraject met intensieve begeleiding en een maagverkleinende operatie (de gastric bypass of gastric sleeve).

De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de behandelmogelijkheden bij obesitas. Uiteraard mag u iemand meenemen. Deelname is gratis. Locatie is niet Veldhoven, maar Máxima MC, locatie Eindhoven, Ds. Th. Fliednerstraat 1.

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen met als onderwerp ‘informatiebijeenkomst’. Graag in de e-mail naam en aantal personen vermelden. Het e-mailadres is: 

obesitascentrum@mmc.nl

Donderdag 8 februari heeft wethouder Jeroen Rooijakkers de Reflectionday prijs uitgereikt. Dit doet hij dan op basisschool Op Dreef in Veldhoven. Hierbij zijn de 20 leerlingen aanwezig die hebben meegedaan aan de wedstrijd.

VELDHOVEN - 13 Basisscholen in Veldhoven hebben meegedaan aan Reflectionday die startte op 1 december 2023. Kinderen kregen een verkeersles van ongeveer 25 minuten waarin zichtbaarheid en reflectie centraal stond. Hierna ontvingen zij allemaal een reflecterend hesje.
Tot 21 januari konden de kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten die ze konden laten aftekenen op een stempelkaart. Bij het inleveren van de stempelkaart ontvangen de kinderen een kleine attentie.
Er is ook een geldprijs voor degenen die het beste hebben gepresteerd, deze prijs is afgelopen donderdag uitgereikt. Bij de prijsuitreiking zijn Jeroen Rooijakkers en Jan van Schijndel aanwezig. Jan is de ontwikkelaar van dit project. Verkeersveiligheid vinden we in Veldhoven belangrijk en daar werken we hard aan. Dat doen we bijvoorbeeld door educatie en diverse verkeersveiligheidsacties en -campagnes in te zetten. Vooral schooljeugd is kwetsbaar in het verkeer. Kinderen moet je een goede basis bieden om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Daarom hebben alle kinderen bij de start een reflecterend hesje gekregen. Wanneer: donderdag 8 februari Tijd: 11.00 - 12.00 uur Waar: Basisschool Op Dreef (MFA Zuid), Pastoor Jansenplein 15 Project Reflectionday Reflectionday is een project dat door VanSchijndelAdvies (VSA) is ontwikkeld. Zichtbaarheid en reflectie staan hierin centraal en zorgen voor een betere verkeersveiligheid. De dag is een aanvulling op de landelijke fietsverlichtingscampagne. Tijdens de donkere dagen is het belangrijk dat we goed zichtbaar zijn in het verkeer. Dat kan heel eenvoudig door reflectiematerialen, zoals hesjes te gebruiken. Door goed op te vallen neemt de verkeersveiligheid alleen maar toe. Reflectionday is een project in de winterperiode en loopt van 1 december 2023 tot en met 21 januari 2024. Noot voor de