Jaap Robben is te gast bij het Literair Café. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Stephan Vanfleteren.
Jaap Robben is te gast bij het Literair Café. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Stephan Vanfleteren.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn het nieuws en de activiteiten van de Bibliotheek Veldhoven?

Literair Café Veldhoven: Jaap Robben

Dichter en schrijver Jaap Robben (Oosterhout, 1984) is vooral bekend van zijn romans ‘Birk’ en ‘Zomervacht’. In 2022 verscheen zijn veelbesproken roman ‘Schemerleven’. Het boek gaat over het verdriet om niet levend geboren, ongedoopte baby’s die vroeger vaak anoniem werden begraven; inmiddels zijn ruim 50.000 exemplaren verkocht. In de overdekte tuin van Museum ‘t Oude Slot wordt Jaap geïnterviewd door gastheer Mark van der Linden. Bruna Veldhoven verzorgt de boekverkoop, incl. signeersessie.

Zon. 26 mei, 14.00-17.00 uur. Entree 12,50 / € 10,00 euro. Meer info en kaarten:

bibliotheekveldhoven.nl/jaap

Brussencursus

De Brussencursus is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die een broer of zus hebben met autisme, ADHD, een verstandelijke of een lichamelijke beperking. Dit kan soms best ingewikkeld zijn. Tijdens de Brussencursus kunnen zij elkaar ontmoeten. En het is vooral erg gezellig, met spelletjes en andere activiteiten. De Brussencursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en start op dinsdag 21 mei. De cursus is een initiatief van Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Veldhoven en MEE Zuidoost-Brabant.

Din. 21 mei, 15.30-17.00 uur. Deelname gratis na aanmelding:

bibliotheekveldhoven.nl/brussencursus

Persoonlijk leiderschap

Nieuwsgierig naar het geheim van succesvol persoonlijk leiderschap? Ontdek het tijdens de lezing door loopbaanbegeleider Carin van Holstein. De lezing is gebaseerd op het baanbrekende boek ‘The Big Five for Life’. Deelnemers leren hun persoonlijke visie ontwikkelen, doelen stellen die echt betekenisvol zijn en effectieve strategieën toepassen om werk en leven richting en voldoening te geven.

Don. 23 mei, 19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelding:

bibliotheekveldhoven.nl/leiderschap

Vacatures

De Bibliotheek Veldhoven zoekt een lees- en mediaconsulent (24 uur per week, per 1 augustus) en een lid van de Raad van Toezicht (per uiterlijk 1 januari 2025). Meer info en reageren:

bibliotheekveldhoven.nl/vacatures