Leren omgaan met digitale zorg, ook dat kan in de bieb! Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.
Leren omgaan met digitale zorg, ook dat kan in de bieb! Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn de activiteiten en het nieuws van Bibliotheek Veldhoven?

Omgaan met patiëntenportaal

Maak kennis met digitale zorg en leer werken met het patiëntenportaal van de huisarts. In de gratis workshop krijgen deelnemers antwoorden op vragen als: Hoe kan ik mijn medisch dossier inzien? Hoe maak ik een afspraak bij mijn huisarts? Hoe bestel ik een herhaalrecept? In de workshop van woensdag 24 april (en 26 juni) kan geoefend worden met het patiëntenportaal MijnGezondheid.net, dat gebruikt wordt door huisartsenpraktijken Zeelst (in de Bolzen), Homa, Heemstra en Horstman, Prudon en Gerritsen, Schrijver en van Dooren en Prometheus.

Woe. 24 apr., 14.00-16.00 uur. Deelname gratis na aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/handig

Netwerken

Loopbaanadviseur Tosca Goes geeft een workshop over netwerken en geeft antwoord op de volgende vragen: Wat is netwerken eigenlijk? Wat is er leuk aan? Hoe kun je gemakkelijk netwerken? Ook vertelt Tosca over offline en online netwerken zoals LinkedIn en ze vertelt wat men het beste wél en wat beter niet kan doen.

Don. 18 apr., 11.00-13.00 uur. Deelname gratis na aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/netwerken

Veilig op internet

Geldzaken regelen, daten, spullen kopen of verkopen en nog veel meer... Het kan allemaal online. In de 3-delige cursus ‘Veilig op het internet’ leren de deelnemers hoe ze hierbij hun persoonlijke privacy beschermen en internetfraude voorkomen.

Maa. 22 en 29 apr. en 6 mei, 14.00-16.00 uur. Deelname 15,00 euro, incl. werkboek. Meer info en aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/veilig

KennisMakers: NLP

Maak kennis met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en ontdek hoe het de communicatie positief kan beïnvloeden. NLP is als een gereedschapskist vol handige technieken om beter met anderen te communiceren en beter begrepen te worden. In deze workshop leren deelnemers eenvoudige manieren om de communicatie te verbeteren.

Don. 25 apr.,19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/nlp