Sonny Boy in Theater de Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Annemieke van der Togt.
Sonny Boy in Theater de Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Annemieke van der Togt. Annemieke van der Togt

Theater de Schalm, voor het ècht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er op de planken in Theater de Schalm?

Sonny Boy

Met de monoloog ‘Sonny Boy’ komen Rika en Waldemar Nods, uit de gelijknamige roman van Annejet van der Zijl, wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was. Gespeeld door Tarikh Janssen.

Woe. 10 apr., 20.15 uur.

Grof Geschud 

Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud is als jongste ooit genomineerd voor de Neerlands hoop met hun debuut ‘Lijmen’. Toen nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling ‘Broeden’ over. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met ‘Kroost’: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

Vrij. 5 apr., 20.30 uur.

Patrick Neumann 

Eind januari overleed zijn vrouw Ghislaine en werd theatermaker en liedschrijver Patrick Neumann na een intense periode weduwnaar. In gesprek met Paul Haenen ontstond het idee voor een voorstelling over deze periode. In een luchtige avond met liederen, verhalen en beschouwingen neemt Patrick je mee in zijn eigen manier van rouwen. Want eerlijk is eerlijk: doodgaan is natuurlijk erg, maar het leven van de weduwnaar gaat ook niet over rozen.

Zat. 6 apr., 20.30 uur.

Perfect Link unplugged 

Een voorstelling die je helemaal terugbrengt naar de basis. “Een show geven met alles erop en eraan, powerful songs en arrangementen onder begeleiding van een zevenkoppige band, de mensen een avond écht laten genieten!” Het is iets dat het zangtrio Perfect Link heel erg markeert. Maar hoe zou dit unplugged zijn? Niet groots, maar juist heel erg klein en intiem. De basis van muziek: een verhaal vertellen.

Zat. 13 apr., 20.30 uur.

Anna Karnovska 

Oekraïense sopraan Anna Karnovska woont sinds kort in Veldhoven en betovert het publiek met haar meest recente theaterstuk: “FCKD : Life of an opera singer”. Dit opmerkelijke stuk combineert opera, toneel en musical en onderzoekt thema’s als zelfidentificatie, zelfacceptatie en mentale gezondheid in onze turbulente wereld. Deze voorstelling is onderdeel van Veldhoven Gezond en daarom gratis toegankelijk.

Zon. 14 apr., 20.30 uur.