"Sporten vind ik belangrijk en dat vertaalt zich in een gespierd lijf, wat ook heel mooi is." FOTO: Bert Jansen.
"Sporten vind ik belangrijk en dat vertaalt zich in een gespierd lijf, wat ook heel mooi is." FOTO: Bert Jansen.

‘Hier ben ik natuurlijk superblij mee!’

Cultuur

Van de redactie

Kailina Vogel is 19 jaar en staat als finalist in Teen Diversity Netherlands 2024. 

VELDHOVEN - Kailina heeft al ervaring in verkiezingen. Op 16-jarige leeftijd heeft ze ook al eens mee meegedaan aan een missverkiezing. “Dat gaf me zoveel energie en bracht me zoveel goeds dat ik nogmaals wilde meedoen. Nu ben ik beter voorbereid op wat er gaat komen en weet ik beter wat ik wil laten zien van mezelf.”
Het model doelt daarmee op haar eigen lijf. “Ik sport veel en heb spieren. Ik wil daarmee laten zien dat een Miss niet bestaat uit alleen perfecte maten. Sporten vind ik belangrijk en dat vertaalt zich in een gespierd lijf, wat ook heel mooi is.”

Miss Diversity

Miss Diversity is een organisatie die zich inzet voor alle Missen ongeacht huidskleur, lichaamsbouw of uiterlijk. Het statement van de kandidaat is altijd lijdend en super belangrijk. Kailina vertelt daarover enthousiast: “Het is de bedoeling dat ik als finalist, me van mijn beste kant laat zien. Dat gaat via de sociale mediakanalen en berichten in de media, zoals het Veldhovens Weekblad.” 

Profiel

Kailina heeft verpleegkunde gestudeerd maar na een paar jaar gemerkt dat dit niet meer bij haar past. “Ik wil de creatieve kant op, dat past beter bij mij.”
Als Miss Teen Diversity heeft ze een statement: “Ik sta voor een krachtige vrouw op vooral fysiek vlak! Ik doe namelijk zelf al een tijdje aan powerliften en vind dit fantastisch. Ik wil laten zien dat een gespierde vrouw ook heel erg mooi is.”
Lachend zegt ze, dat vrouwen er ook bij kunnen lopen als buffels. Ze probeert daarmee te duiden dat een maatje 32 niet nodig is om mee te kunnen dingen naar de titel. “Nogmaals wil ik benoemen, dat een mooi gespierd lichaam een vrouw niet minder vrouwelijk maakt.”

Goed doel

Alle deelnemers aan Teen Diversity Netherlands 2024 zetten zich in voor een goed doel. Kailina is ingedeeld in een groep die geld gaat inzamelen voor KiKa. Gezamenlijk gaan ze acties bedenken om zoveel mogelijk geld op te halen om te doneren aan KiKa. “We sparren nog over een aantal ideeën. Als idee hebben we een online veiling in overweging waar we spullen voor in gaan zamelen. Het zou geweldig zijn als we bijvoorbeeld een shirt van PSV zouden kunnen bemachtigen waarop geboden kan worden.”
De veiling kan worden gevolgd op de Facebook en Instagram van Kailina Vogel.

Trots 

Tot slot weet Kailina: “Sinds za. 2 mrt. mag ik mij dus officeel finalist Teen Diversity Netherlands 2024 noemen! Hier ben ik natuurlijk superblij mee.”
De finale volgt op vrij. 3 mei.

Stemmen 

Stemmen op Kailina kan door het sturen van een SMS-bericht met ‘POLL MDN Kailina’ naar 3010. Let op, het stemmen kost 1,10 euro per verstuurd sms-bericht. 

Een gespierd lichaam maakt niet minder vrouwelijk

Afbeelding