Inge Verheijden vertelt over de mystieke wereld van de Andes. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.
Inge Verheijden vertelt over de mystieke wereld van de Andes. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn het nieuws en de activiteiten van Bibliotheek Veldhoven?

De mystieke wereld van de Andes

InAndes hooggebergte in Zuid-Amerika, ver van de bewoonde wereld, zijn eeuwenoude wijsheden, kennis en gebruiken bewaard gebleven. Inge Verheijden vertelt over de praktische, mystieke levenswijze van de bewoners en hun band met de natuur. Inge: “We leven in een uitdagende tijd. Hoe we met veranderingen omgaan, is aan ons. Wanneer we mee kunnen stromen met de bewegingen, is deze periode een tijd van kansen. Het kan zorgen voor meer eenheid, harmonie en liefde. De eeuwenoude mystieke wereld van de Andes kan daarbij helpen.”

Do. 29 feb., 19.00-20.30 uur. Gratis na aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/andes

Tijd tekort

Altijd het gevoel dat u tijd tekort komt? Loopbaanadviseur Carin van Holstein helpt orde op zaken te stellen! Vaak is de oorzaak te vinden in hoe met het werk wordt omgegaan. Bijvoorbeeld geen overzicht hebben in de planning, moeite hebben met prioriteiten stellen en het lastig vinden om grenzen te stellen. Een workshop met praktische tips. Neem agenda en/of to do-lijst mee om direct aan de slag te gaan!

Vr. 1 maart, 13.00-15.00 uur. Gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/timemanagement

Belastingaangifte

Op 4 data in maart en april kan iedereen in de Bibliotheek Veldhoven terecht voor gratis hulp bij online belastingaangifte. Deze dienst is bedoeld voor particulieren. Mensen die extra digitale ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld bij het aanmaken van of inloggen met een DigiD, kunnen op za. 9 mrt terecht bij BSR in de Veldwijzer, tel.: (040) 253.99.59.

Vanaf za. 9 maart, diverse data/tijden. Gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/belastingcafé 

Verborgen verleden

Benieuwd naar uw verborgen verleden? Ervaren stamboomonderzoekers zitten tijdens het Stamboomcafé klaar om u op weg te helpen! Als u nog moet beginnen met maken met het onderzoek, breng dan in ieder geval de gegevens van uw ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee.

Za. 9 maart, 11.00-13.00 uur. Deelname gratis. Meer info:

bibliotheekveldhoven.nl/stamboomcafé