Het stuk 'Zoals de ouden zongen' heeft een grote bezetting. FOTO: Theater 't Ros.
Het stuk 'Zoals de ouden zongen' heeft een grote bezetting. FOTO: Theater 't Ros.

Komisch volkstoneel bij Theater ‘t Ros

Cultuur

‘Zoals de ouden zongen’ is de titel van het komische volkstoneelstuk dat Theater ’t Ros op vrij. 1, za. 2, zo. 3, vrij. 8, za. 9 en zo. 10 maart op de planken brengt. De voorstellingen vinden plaats in de theaterzaal van MFA De Leenhoef in Knegsel. Het stuk is geschreven door de Vlaamse toneelschrijver René Gijbels. 

KNEGSEL - ‘Zoals de ouden zongen’ beschrijft de gebeurtenissen op een traditioneel (Vlaams) dorpsplein. Het stamt uit de tijd toen de pastoor nog alles in goede banen wilde leiden, mensen dagelijks zaten te wachten op de postbode, omdat hij het belangrijkste nieuws bracht en de dorpsproblemen opgelost werden aan de toog van het plaatselijke café.
Het stuk ‘Zoals de ouden zongen’ heeft een grote bezetting. Veel acteurs van het Knegselse gezelschap geven acte de présence. Bernard Tholen is de regisseur. Kortom, het stuk is een must voor de liefhebbers van het genre. Die blijken er nog genoeg te zijn.
Alleen voor de voorstellingen van zondag 3 maart, aanvang 20.00u en zondag 10 maart, aanvang 14.00u zijn nog kaarten verkrijgbaar. Wie het niet wilt missen, die bestelt dan snel de entreebewijzen via de website van Theater ’t Ros: 

www.theatertros.nl