Afbeelding

Hoar knippe!

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is de beurt aan Hare Dorstlustige Hoogheid Grote Prins van Rommelgat, Riccioli Rosa.

Tis ammaol gin kaor knippe! is ons motto. Aan mij de eer om deze keer de column te schrijven voor het Veldhovens Weekblad. Stukskes schrijven is niet mijn dagelijkse werk, vandaar deze koptekst.

Ook vind ik het een eer om na Prins Es d’n Urste nu de tweede vrouwelijke Grote Prins van Rommelgat te zijn. En met name Prins en geen Prinses. Dat hoort bij de huidige tijdgeest en vernieuwing. Ik hoop dat wij hiermee een statement maken.

Sinds 11 november ben ik met mijn gevolg in functie en bezoeken we allerlei evenementen. Een aantal daarvan zijn maatschappelijk, zoals bij De Rinussen, het MMC, het 50+ bal en de verzorgingstehuizen. Dat zijn hele dankbare bezoekjes.

     Carnaval is een mooie traditie

Bij alle evenementen is het oorspronkelijke doel en gevoel van Carnaval, de saamhorigheid en verbroedering, duidelijk aanwezig. Een mens heeft nu eenmaal de behoefte aan gezelligheid, elkaar in levende lijve te ontmoeten en bij te buurten. Je leert andere mensen kennen. En door samen un pilske te vatte en de polonaise lopen is het ijs gauw gebroken.

Carnaval is een hele mooie traditie die we met zun allen in stand moeten houden en overdragen aan de jongere generaties. Samen met mijn gevolg bedank ik alle Rommelgatters en Rommelgatterinnekes voor hun gezelligheid, aanwezigheid en bijdrage in het voorseizoen. Jullie maken daardoor ook onze carnaval mooier. Rommelgat de Sgônste en hun motto voor dit jaar ‘Rommelgat heeft un stripke veur!’ past hier perfect bij.

Ik wens jullie unne hulle fijne carnaval. Alaaf!

Hare Dorstlustige Hoogheid Grote Prins van Rommelgat Riccioli Rosa. 
Tis ammaol gin haor knippe!