Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Fijnfisjenie!

Column

Eindelijk gaat het weer beginnen: carnaval 2024! Vanaf oktober ben ik er bijna iedere dag mee bezig en dan is het echt aftellen. De laatste weken waren best zwaar. Veel bellen en heel veel regelen, soms een brandje blussen en vooral ook veel lachen.
Maar omdat we met een klein team bij Omroep Brabant dit allemaal mogen doen, zijn het soms lange dagen. Ik denk dan altijd: we genieten ervan want 14 februari is het weer gedaan!

  Eindelijk gaat het weer beginnen!

Omdat de carnaval zo vroeg valt dit jaar is de voorpret korter dan anders, maar volgens mij is iedereen nu echt klaar voor het feest der feesten. Op vrijdag is de officiële start met 3 Uurkes Vurraf. Dit jaar is de animo groter dan ooit. Ik merk dat mensen heel fanatiek zijn om kaartjes te krijgen. De mensen die zijn ingeloot kunnen hun geluk niet op, de teleurgestelde feestneuzen wisten de boosheid soms moeilijk voor zich houden. In het begin ben ik er wat verdrietig om geweest, maar nu zie ik het maar als een fijn compliment.
Dat mensen zo graag een 3 Uurkes Vurraf mee willen maken is natuurlijk fantastisch. Daarna gaan we nog 4 dagen knallen op televisie met het Fijnfisjenie Café en op woensdag vallen we weer in het bekende zwarte gat.
Hopelijk kijken we dan met z’n allen terug op een geweldige carnaval met mooie momenten die we nooit vergeten. Want ook dat is voor mij dit feestje: dingen meemaken waar je jaren later nog met een brede glimlach over kan vertellen. Ik probeer zoveel mogelijk dingen echt te beleven tijdens carnaval want soms gaat alles in een roes voorbij, en dat is zonde.
Het pekske hangt al klaar en de komende dagen is het rust houden. Vrijdag gaan we los, wat fantastisch. Ik wens iedereen een geweldige carnaval in Rommelgat! Geniet!

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat