Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Prins worden!

Column

Ik vind 11-11 altijd speciaal. Niet alleen omdat de start van het carnavalsseizoen is, maar je merkt dat het carnaval vanaf dat moment ook echt gaat leven. Daarvoor zit iedereen in het staartje van de zomer. Vanaf half november zijn we bezig met het koude weer, de feestdagen en carnaval.
Het is altijd weer een spannende tijd voor velen, omdat ze al maanden een geheim met zich meedragen. Ik weet dat er in veel dorpen en steden zelfs weddenschappen lopen over wie het gaat worden. Dat er vriendengroepen zijn, die wekenlang discussiëren over wie het zou kunnen worden. Het lijkt mij hilarisch dat de daadwerkelijke prins of prinses er dan tussen zit. Dan kijk je toch raar op als tijdens de onthulling een bekende het podium oploopt.

             Tijd voor een feestje 

Ik maak voor een aantal verenigingen vaak de muziekmixen voor de opkomst. Dat is gaaf om te doen, want je weet dat het gedraaid gaat worden op een heel bijzonder moment. Want als de laatste tonen klinken is er iemand de nieuwe prins of prinses en staat er een bijzonder jaar op het programma.
Het lijkt me wel een heel ding. Pakken passen, een naam verzinnen, een ploeg eromheen verzamelen en daarna een aantal maanden paraat staan. Volgens mij een hele eer en fantastische tijd. En geloof me, carnaval is er sneller dan je denkt dus geniet van al die mooie momenten.
Hier in Rommelgat hebben we volgens mij weer ‘unne goeie’ aan het roer. Iemand die houdt van een feestje en Veldhoven een zeer warm hart toedraagt. Daarom ook mijn felicitaties aan Riccioli Rosa oftewel Nicole. Ik zou zeggen: Maak Rommelgat trots! Maar daar twijfel ik geen moment over.
Het is nu eerst nog lekker opwarmen richting het grote feest begin februari. Ook dat is altijd een geweldige periode. Tijd voor de polonaise, confetti en een paar bier.
Oftewel, tijd voor een feestje.

Jordy Graat.