Afbeelding
Brigit Strijbos

Dag van de Ondernemer

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is de beurt aan wethouder Thomas van Broekhoven.

Ieder jaar in november organiseert MKB-Nederland (midden- en kleinbedrijf) de Dag van de Ondernemer. Dit jaar is dat vrijdag 17 november.

In onze regio, de Brainport, wordt vaak gesproken over de grote technologiebedrijven zoals ASML, Philips en VDL. Logisch, want zij hebben veel impact op ons dagelijks leven, maar ook zij zijn ontzettend afhankelijk van een hele schil bedrijven om hen heen. Van bedrijven die onderdelen maken, tot bedrijven die dagelijks de lunch verzorgen. In iedere behoefte wordt voorzien.

     Dag in dag uit keihard werken


En ja, zo werkt een markt met vraag en aanbod, maar soms lijken we wel eens te vergeten dat ieder bedrijf gerund wordt door één of meerdere ondernemers. En ondernemen is allesbehalve makkelijk. Achter iedere ondernemer die ik spreek schuilt een verhaal dat gepaard gaat met vallen en opstaan. Het is zelden vanaf dag 1 een succes. Het is dag in dag uit keihard werken en sommige halen het dan uiteindelijk ook niet. Dat zien we niet altijd, maar het is wel de werkelijkheid.

Ik heb onwijs veel respect voor de uitdagingen waar onze lokale ondernemers voor staan. De ruimte is schaars, de netcapaciteit is in gevaar en handjes hebben we tekort, ga er maar eens aan staan! Ondernemen is blijven zoeken naar oplossingen en het wordt je nooit makkelijk gemaakt.

Die mentaliteit en dat doorzettingsvermogen, dat is waar we tijdens de Dag van de Ondernemer bij stil staan. We geven de 1,5 miljoen ondernemers die Nederland rijk is een blijk van waardering. Ondernemers, bedankt!

Thomas van Broekhoven, wethouder gemeente Veldhoven.

Column van B&W