Afbeelding

Oproep: Weet u wie wie is?

Historie

Een foto van het Veldhovens Muziekkorps (VMK), musicerend marcherend door de straten van Veldhoven, tijdens de presentatie van de nieuwe uniformeren. Een waardevolle foto, gezien de geschiedkundige en culturele waarde. Erfgoedhuis Veldhoven roept de lezers van het Veldhovens Weekblad weer op om te laten weten wie wie is? Zie daartoe hieronder de bedoelde foto van het VMK in 1956. FOTO: Erfgoedhuis.

VELDHOVEN - Het Veldhovens Muziekkorps (VMK) bestaat dit jaar maar liefst 130 jaar. In 1956 zijn nieuwe uniformen gepresenteerd. Op welke locatie in Veldhoven is de foto genomen en wie was de tamboer-maître? Stuur uw reactie, naar: 

foto@erfgoedhuisveldhoven.nl

Uit de goede inzenders wordt een naam geloot. De winnaar wordt uitgenodigd om 3 boeken en/of DVD’s uit de voorraad van Erfgoedhuis Veldhoven te komen kiezen.

Erfgoedhuis

Erfgoedhuis Veldhoven is een vereniging die op 1 mei 2021 is ontstaan toen de heemkundekringen Stichting Historisch Oerle, Veldhoven-Dorp Historisch Bekeken en Zeelst Schrijft Geschiedenis zijn samengegaan in een nieuwe vereniging. Het doel is het bevorderen van de belangstelling voor en kennis over de geschiedenis in het algemeen en van Veldhoven in het bijzonder. 

Zie: erfgoedhuisveldhoven.nl

Veldhoven herkend?