The Bluebettes in Theater de Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Bullet Ray van Olphen en Guido Vrouwe.
The Bluebettes in Theater de Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Bullet Ray van Olphen en Guido Vrouwe.

Theater de Schalm, voor het écht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er op de planken in Theater de Schalm?

The Bluebettes

‘Toen was geluk...’ is het nieuwe liedjesprogramma van The Bluebettes en staat bol van de nostalgie. De voorstelling herbergt de mooiste liedjes uit de jaren ‘40 t/m de jaren ‘60. Heerlijk om bij weg te dromen, zachtjes mee te neuriën of uit volle borst mee te zingen. Zak weg in het rode pluche en laat de herinneringen maar bovenkomen! Het wordt een trip down memory lane vol vrolijke country, opzwepende rock-‘n-roll en tijdloze soul. 

Zon. 12 mei, 15.00 uur. 

Nieuw theaterseizoen!

Het is bijna zover! Medio mei zal het nieuwe theaterprogramma 24-25 online te zien zijn op onze website: deschalm.com. Vanaf din. 21 mei gaat in Veldhoven de kaartverkoop online van start en vanaf din. 28 mei kan je ook telefonisch of aan de balie reserveren. En natuurlijk komt er ook weer een nieuw papieren theatermagazine uit. Deze zal rond 15 mei verschijnen. In het kader van duurzaamheid wordt het magazine zowel in digitale vorm als op papier uitgebracht. Het magazine graag thuis ontvangen? Via de website is die aan te vragen. 

ImPerfect Dancers

Via dans en theater herbeleeft het publiek, aan de hand van flashbacks, de hoogtepunten van Romeo & Juliet. Daarnaast mag een aantal gelukkigen uit het publiek zélf ook een rol meespelen in de voorstelling. Een oudere man, een oudere vrouw, een jongen en een meisje mogen deelnemen aan het stuk in de rollen van Romeo en Juliet als ouder koppel en als kinderen. Zij symboliseren de evolutie van de liefde en laten zien dat ware liefde van alle leeftijden is. Voor deze voorstelling is Theater de Schalm samen met de imPerfect Dancers Company op zoek naar één seniorenkoppel (één man en één vrouw) en één jonger koppel bestaande uit 2 kinderen (één jongen en één meisje) van ongeveer 12 jaar. Zij krijgen de kans om een keer mee te repeteren en daarop aansluitend mee te spelen. Ervaring is niet nodig. Interesse? Mail: info@deschalm.com

Zat. 11 mei, 20.15 uur.

Boban Benjamin Braspenning

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met ‘Boompje, Beestje’, een muzikale cabaretshow over woningnood. Boban schreef de voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de ‘pechgeneratie’ – in de wereld van de woningmarkt. 

Zat. 11 mei, 20.30 uur.