Leuk én leerzaam, de schaakmiddag in de bieb. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.
Leuk én leerzaam, de schaakmiddag in de bieb. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN -  Wat zijn de activiteiten en het nieuws van de Bibliotheek Veldhoven? 

Schaakmiddag

Focus en inzet zijn belangrijk bij het schaken, dus het spelen van een partij is een toptraining voor de concentratie. En het slaan van een stuk van de tegenstander of het winnen van de wedstrijd geeft een enorme kick! Alle kinderen die al een beetje kunnen schaken of juist heel goed, zijn welkom. Zij nemen het op tegen Rob van de Voort, al jarenlang dé schaakmeester van de jeugdbieb.

Woe. 1 mei, 15.00-17.00 uur. Deelname gratis, aanmelden niet nodig.

bibliotheekveldhoven.nl/schaakmiddag

KennisMakers: NLP

Maak kennis met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en ontdek hoe het de communicatie positief kan beïnvloeden. NLP is als een gereedschapskist vol handige technieken om beter met anderen te communiceren en beter begrepen te worden. In deze workshop leert Ad van der Geer deelnemers daartoe eenvoudige manieren.

Don. 25 apr.,19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/nlp

Huis naar Werk

In Huis naar Werk werken gemeenten en organisaties in ZO-Brabant samen op het gebied van werk, scholing en ontwikkeling. Wie vragen heeft over werk, opleiding of op zoek is naar een baan, kan terecht op het gratis inloopspreekuur.

Maa. 29 apr., 13.00-15.30 uur. Meer info: 

bibliotheekveldhoven.nl/huis-werk

100 jaar Rood-Wit

Onder de naam ‘Veldhoven in Beeld’ presenteren de Bibliotheek, Erfgoedhuis Veldhoven en ‘t Oude Slot een paar keer per jaar een thema op het grote, interactieve scherm (’multitouchtable’) in de bieb. Zo komen jong en oud op een laagdrempelige manier in aanraking met de rijke historie van Veldhoven. Vanaf 1 mei tot 1 september staat het scherm onder andere in het teken van ‘100 jaar Rood-Wit’. Historische foto’s uit de beginjaren, de huidige elftallen en gebeurtenissen uit een eeuw Veldhovens voetbal.

Mei tot september, tijdens openingsuren. Meer info: 

bibliotheekveldhoven.nl/rood-wit

Zaterdag 27 april is de Bibliotheek Veldhoven gesloten in verband met Koningsdag.