Afbeelding
Brigit Strijbos

Sterk stedelijk

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is de beurt weer aan wethouder Caroline van Brakel.

De woningopgave is groot. We willen van 2020 tot 2032 5.000 extra woningen bouwen. Met onze woningbouwversnelling lukt het om zo’n 400 woningen per jaar te bouwen. Inmiddels hebben we 1.000 woningen opgeleverd.

De Burgemeester van Hoofflaan is, naast Zilverackers en het Citycentrum, een van de plekken waar meer woningen komen. Doel is om een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving te maken waarin het zowel voor de ‘oud-bewoners’ als de nieuwe bewoners goed toeven is. De eerste initiatieven hebben zich gemeld, de fundering voor de woontoren aan de Bossebaan is gestort en conceptplaatjes van het wooncomplex aan de kruising Burgemeester van Hoofflaan/Provincialeweg gaan inmiddels rond.

       De woningopgave is groot

Natuurlijk willen we zoveel mogelijk rekening houden met de omgeving. Maar we kunnen niet voorkomen dat er vooral voor de huidige bewoners veel gaat veranderen. We begrijpen heel goed dat men zich zorgen maakt over wat gaat komen. Bijvoorbeeld over de effecten op eigen woning en het woongenot. Graag wil ik dan ook iedereen uitnodigen om zich uit te spreken over zijn of haar zorgen. Zo mogelijk kunnen we daar in het ontwerp rekening mee houden. En als dat niet kan, dan is het aan ons en de ontwikkelaar om uit te leggen waarom het niet kan en wat eventueel de alternatieven zijn.

Bovenal raad ik iedereen aan de omgevingsvisie ‘Stad van dorpen in het hart van Brainport’ (vastgesteld in februari 2022) een keer door te nemen op www.veldhoven.nl (zoek daar op: Omgevingsvisie). Er staat veel te gebeuren in Veldhoven en in deze visie duiden we zo goed mogelijk waar we welke ontwikkelingen verwachten.

Caroline van Brakel, wethouder gemeente Veldhoven.

Column van B&W